Prima   -  Noutăți - ADR Nord la Forumul „Green Ventures 2012” din Potsdam, Germania

ADR Nord la Forumul „Green Ventures 2012” din Potsdam, Germania

18.06.2012   1589 accesări  

GERMANIA, 13-16 iunie 2012. O delegație din Republica Moldova, printre care și Liuba BARANCEANU, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la Agenția de Dezvoltare Regională Nord, a participat la Forumul „Green Ventures 2012”, organizat în orașul Potsdam.

Prin acest eveniment, s-a urmărit oferirea unui program de negocieri bilaterale planificate și organizate în siguranță între companiile din Germania și alte țări cointeresate pentru viitoarele cooperări în domeniul tehnologiilor energetice și de mediu.

Forumul a fost organizat pentru companii care activează în domeniile: 1) apă, aer și sol; 2) energie și construcții; 3) reciclarea și regenerarea materialelor din Statele Unite ale Americii, Spania, Turcia, Danemarca, Italia, Polonia, Tunisia, Republica Cehă, Finlanda, Belgia, Tunisia, Spania, Marea Britanie, Ungaria, Germania, China, state CSI etc.

Începînd cu 2012, s-a evidențiat o cerere pronunțată în domeniul tehnologiilor energetice și de mediu din partea Republicii Moldova, din care considerente au fost invitați în cadrul evenimentului reprezentanți din partea Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și a organizațiilor subordonate acestora.

Programul Forumului a inclus o vizită la stația de colectare, selectare și reciclare a deșeurilor din orașul Potsdam, o conferință de presă și întîlniri dintre companiile din domeniul tehnologiilor energetice și de mediu din Germania și țările participante la eveniment, precum și vizite la comaniile ce au implementat proiecte inovative din Regiunea Berlin-Brandenburg.

În rezultatul vizitei la Forumul din Germania, specialista ADR Nord Liuba BARANCEANU recomandă inițierea relațiilor de colaborare cu instituții ce au o experiență mai avansată privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională în domeniul tehnologiilor energetice și de mediu, studierea practicilor de succes privind domeniul tehnologiilor energetice și de mediu și solicitarea participării specialiștilor din cadrul ADR Nord și a altor actori din Regiunea de Dezvoltare Nord la activități centrate pe soluționarea problemelor în domeniul tehnologiilor energetice și de mediu organizate la nivel atît național, cît și internațional.

„Green Ventures” este cel mai mare forum de parteneriat din Germania pentru companii din domeniul tehnologiilor energetice și de mediu. În 2012, evenimentul a ajuns la cea de a 15-a ediție. Prima ediție a Forumului a avut loc în 1998. Doar de două ori evenimentul s-a petrecut în afara Germaniei: în Shanghai, China, și în Rimini, Italia.