Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord a efectuat o vizită de monitorizare la proiectul de renovare a drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț

Directorul ADR Nord a efectuat o vizită de monitorizare la proiectul de renovare a drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț

14.06.2012   2345 accesări  

EDINEȚ, 14 iunie 2012. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion BODRUG, a efectuat o vizită de monitorizare la proiectul „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț", în contextul în care, în zilele următoare, vor fi finisate lucrările de renovare a drumului regional M-14.

În acest sens, directorul Ion BODRUG s-a întîlnit cu președintele raionului Edineț, Oleg SCUTARU, în vederea identificării obiecțiilor vizavi de calitatea drumului renovat, precum și depistarea modalităților de înlăturare a anumitor neajunsuri referitoare la lucrărilor în cadrul proiectului. Menționăm că obiecțiile președintelui Oleg SCUTARU au coincis, în mare parte, cu obiecțiile operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare a drumului M-14.

O altă ședință de lucru pe aceeași temă a avut loc în incinta Primăriei Edineț. În acest sens, directorul ADR Nord s-a întîlnit cu primarul de Edineț, Constantin COJOCARU, viceprimarul de Edineț, Rodelia VASILCOV, și directorul firmei „NOU CONST”, Marin SÎRBU, responsabil de efectuarea lucrărilor.

În cadrul ședinței s-a discutat despre ultimele momente de încheiere a lucrărilor în cadrul proiectului. În acest sens, directorul „NOU CONST” a spus că lucrările la drum vor fi finisate vineri, 15 iunie, odată cu asfaltarea unui segment de drum în lungime de 200 de metri. În perioada 15-20 iunie, urmează a fi înlăturate ultimele neajunsuri în ceea ce privește calitatea drumului și efectuat marcajul rutier corespunzător. La rîndul lor, oficialii Primăriei Edineț nu au avut obiecții semnificative în privința calității lucrărilor la drum.

În a doua jumătate a săptămînii viitoare va fi semnat actul de predare a drumului renovat. „Pentru noi e important ca operatorul economic responsabil de efectuarea lucrărilor la drum să-și îndeplinească obligațiunile contractuale. Desigur, finisarea rapidă a lucrărilor nu trebuie să fie în dauna calității”, a remarcat directorul ADR Nord, Ion BODRUG.

Proiectul „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț” a fost lansat în data de 30 mai 2011. Acesta este un proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Suma totală a proiectului, acoperită integral din sursele FNDR, depășește 20 mln. lei. Activitățile majore ale proiectului prevăd lucrări de renovare și amenajare a 4,5 km de drum și  trotuar și îmbunătățirea eficienței gestionării drumului, în vederea creării condițiilor optime pentru deplasarea cetățenilor pe strada centrală a or. Edineț, parte a traseului internațional Chișinău-Cernăuți.

GALERIE FOTO