Prima   -  Noutăți - Sesiune de informare și consultare în contextul celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte

Sesiune de informare și consultare în contextul celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte

06.06.2012   1684 accesări  

BĂLȚI, 6 iunie 2012. A avut loc o sesiune de informare și consultare în contextul celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte (APP 2), organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regionale Nord.

Prin această sesiune, ADR Nord a urmărit să-i instruiască și să le ofere consultații aplicanților la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), ale căror note conceptuale, depuse în ETAPA ÎNTÎI a APP 2, au acumulat 20 de puncte și au trecut în ETAPA DOI  a APP 2.

În cadrul sesiunii, șeful Secției management proiecte, Constantin BÂNDIU, a prezentat rezultatele ETAPEI ÎNTÎI a APP 2 și s-a referit la procedura de depunere a Cererii Complete de Finanțare la FNDR. Șefa Secției planificare strategică și programare, Inga COJOCARU, a vorbit despre cadrul strategic în domeniul dezvoltării regionale, iar Olga SICORA, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, le-a explicat aplicanților cum se completează o cerere de finanțare. Spre finalul sesiunii, consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Margareta VAMEȘ și Svetlana CALINIAC împreună cu șeful Secției management proiecte, Constantin BÂNDIU, a susținut un atelier de lucru dedicat recomandărilor pentru proiecte pe domeniile aprovizionare cu apă și canalizare, deșeuri menajere solide, drumuri, economie și atractivități turistice.

ETAPA DOI a APP 2 constă în elaborarea și depunerea cererilor complete de finanțare în rezultatul celor 36 din 55 de note conceptuale selectate și aprobate la ședința Consiliul Regional pentu Dezvoltare Nord din 18 mai a.c. Potrivit regulamentului APP 2, ETAPA DOI a APP 2 va dura pînă în data de 19 iulie 2012, ora 16:00.

Start ETAPEI DOI a celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte