Prima   -  Noutăți - Ghidul Investitorilor în Agricultură, disponibil și pe suport de hîrtie

Ghidul Investitorilor în Agricultură, disponibil și pe suport de hîrtie

05.06.2012   2564 accesări  

Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanțat de Guvernul SUA, a imprimat pe suport de hârtie Ghidul Investitorilor în Agricultura de Valoare Înaltă (AVI) din Moldova, care este disponibil pentru distribuire tuturor părților interesate, în limbile română și engleză, în format A5.

Acest document evidențiază cele mai esențiale etape ale procesului de creare și operare a unei afaceri în domeniul agricol în Moldova, inclusiv înregistrarea companiei și obținerea licenței, angajarea de personal și conformarea cu legislația muncii, identificarea resurselor financiare și operaționale necesare. Documentul oferă, de asemenea, orientare strategică companiilor și persoanelor fizice locale și străine, care sunt în căutare de oportunități pentru investiții în sectorul AVI a Republicii Moldova (fructe, legume, struguri de masă) și evidențiază măsurile-cheie în ceea ce privește relațiile cu autoritățile publice din Moldova pe parcursul întregului proces investițional.

Ghidul a fost elaborat de compania de consultanță BIS, în baza contractului cu ACED, în perioada septembrie-decembrie 2011, și are menirea de a atrage atât investitorii străini, cât și cei locali în AVI a Moldovei. Acesta poate fi descărcat, în formatul PDF, AICI (www.aced.md) și poate fi solicitat prin intermediul poștei electronice (info@aced.md).

Copiile pe suport de hârtie pot fi obținute gratis la oficiul ACED din Chișinău (Bvd. Ștefan cel Mare 202, Centrul Kentford, etajul 3). Este necesar să telefonați în prealabil la numărul /+373 22/ 595265, pentru a verifica disponibilitatea în stoc și a rezerva numărul dorit de cărți.

ACED este un program cofinanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Corporația Provocările Mileniului (MCC), având ca obiectiv extinderea și îmbunătățirea producerii și comercializării produselor agricole cu valoare adăugată înaltă în Republica Moldova. Activitățile programului ACED cuprind patru componente implementate în parteneriat cu prestatori locali de servicii: dezvoltarea relațiilor de piață între producătorii din Moldova și cumpărătorii locali și internaționali, instruirea producătorilor din Moldova în corespunderea producției cu cerințele cumpărătorilor internaționali și ale rețelelor comerciale locale; oferirea asistenței tehnice întreprinderilor lanțului valoric în următoarele domenii: management, prelucrare post-recoltare, planificare, comercializare ș.a.; consolidarea mediului de afaceri prin îmbunătățirea inspecției fitosanitare de stat, a capacităților de certificare, facilitând reformele în domeniu pentru stimularea investițiilor în agricultura de valoare înaltă. ♦ aced.md