Prima   -  Noutăți - În raionul Rîșcani continuă procesul de planificare a dezvoltării sectorului aprovizionare cu servicii de apă și canalizare

În raionul Rîșcani continuă procesul de planificare a dezvoltării sectorului aprovizionare cu servicii de apă și canalizare

25.04.2012   1663 accesări  

RÎȘCANI, 25 aprilie 2012. A avut loc o masă rotundă de discuții asupra Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică (SDSE) a raionului Rîșcani, componenta aprovizionare cu servicii de apă și canalizare. De această dată, Grupul Local a avut sarcina să se pronunțe asupra Planului de Acțiuni de implementare a SDSE.

În prima parte a activității, expertul tehnic și expertul economic au prezentat propuneri privind obiectivele raionului referitor la aprovizionarea cu apă și canalizare pentru perioada 2012-2017, după care a fost propus un model de plan de acțiuni și acțiuni concrete necesare pentru punerea în aplicare a proiectelor investiționale.

Informații utile a prezentat Denis Țurcanu, consilier în cadrul Consiliului orășenesc Rîșcani, care s-a referit la experiența și capacitatea raionului Rîșcani de a implementa proiecte investiționale. Volumul investițiilor în infrastructură de apă și canalizare în anii 2010-2011 a constituit mai mult de 40 mln. lei.

Informația despre necesitățile stringente de dezvoltare ale întreprinderilor prestatoare de servicii de apă și canalizare a ajutat participanții să se orienteze mai bine la elaborarea planului de acțiuni.

În a doua parte, participanții au lucrat la identificarea necesităților raionului în ceea ce ține de sporirea capacităților de implementare a proiectelor investiționale de aprovizionare cu apă și canalizare. 

Această activitate încheie procesul de lucru al Grupului Local pentru planificarea în acest sector.Urmează  prelucrarea informațiilor colectate, încadrarea acestora într-un Plan de Acțiuni, care va fi propus spre aprobare, în luna mai, Consiliului raional.

Procesul de actualizare a SDSE a raionului Rîșcani, componenta apă și canalizare, este facilitat de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord, cu asistență tehnică din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).