Prima   -  Noutăți - Vizită la ADR Nord: Posibilități de conlucrare în cadrul unui proiect de mediu, prezentat de Centrul Regional de Mediu

Vizită la ADR Nord: Posibilități de conlucrare în cadrul unui proiect de mediu, prezentat de Centrul Regional de Mediu

24.04.2012   1687 accesări  

BĂLȚI, 24 aprilie 2012. O delegație de la Centrului Regional de Mediu s-a întîlnit, în incinta ADR Nord, cu specialiști Agenției. În cadrul vizitei, Victor Cotruță, directorul executiv al Centrului Regional de Mediu Moldova (REC Moldova), Dr. Slobodan Milutinović, profesor la Universitatea din Niš, Republica Serbia, Dr. Ilija BRÄŒESKI, profesor la Universitatea din Belgrad, Republica Serbia și Olta Cibuku, Junior Expert la REC Regional Environmental Center, au vorbit despre un proiect de mediu, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA), care urmează să fie lansat în Republica Moldova.

Proiectul se va axa pe 2 componente: 1) Componenta pentru sectorul ONG de mediu și 2) Componenta privind Planul local de mediu și dezvoltarea durabilă. Vor fi selectate 4 municipaltăți (raioane, regiuni de dezvoltare) și, prin REC Moldova, se va finanța cîte un proiect în valoare de 50 mii de euro.

În cadrul întîlnirii s-a discutat despre posibilitățile de conlucrare cu ADR Nord privind implementarea proiectului. În acest sens, șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin Bândiu, a vorbit despre activitatea ADR Nord, referindu-se totodată la posibilitățile de conlucrare, potrivit priorității III din Strategia Regiunii de Dezvoltare Nord.

Proiectul de mediu finanțat de SIDA, la care s-au referit reprezentanții Centrului Regional de Mediu, va dura pînă la sfîrșitul anului 2014.