Prima   -  Noutăți - Tîrg Internațional Dunărea și Delta | 28-30 iunie 2012 | Ediția a II-a

Tîrg Internațional Dunărea și Delta | 28-30 iunie 2012 | Ediția a II-a

26.03.2012   1388 accesări  

Tîrgul Internațional Dunarea și Delta reprezinta unul din domeniile prioritare pe care Romexpo și-a propus să le abordeze în cadrul programului său expozițional, avînd în vedere preocuparea la nivel european cu privire la valorificarea potențialului natural, strategic și economic al macro-regiunii Dunărea.

Aflat la a doua ediție, tîrgul este organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României și își propune să devină suportul real în dezvoltarea unei platforme pentru încurajarea și înlesnirea parteneriatelor, atît între autoritățile locale și regionale, cît și între autorități, mediu privat și organisme neguvernamentale, prin generarea de proiecte pentru creșterea nivelului economic al macroregiunii Dunărea.

La această manifestare sînt invitați să participe în calitate de expozanți: autoritățile, instituțiile publice locale și regionale implicate în implementarea, coordonarea și aplicabilitatea programelor de cooperare regională în toate domeniile prioritare indentificate în Strategia Dunării: transport, energie, turism, protecția mediului, dezvoltare rurală, tehnologii informaționale și de comunicații, cultură, educație și cercetare, dar și reprezentanți ai comunității de afaceri și ai mediului neguvernamental.

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUIREPUBLICA MOLDOVA. Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUI, a fost desemnat coordonator național al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). SUERD a fost aprobată de Comisia Europeană în decembrie 2010 și reprezintă un plan de acțiuni elaborat și agreat de statele ce formează nucleul cooperării regionale la Dunăre, efortul concentrat de elaborare al statelor riverane, care au analizat și au evaluat nevoile reale ale regiunii Dunării și au propus un document agreat, atît la nivel politic, cît și tehnic. Rolul coordonatorului național este esențial în impulsionarea participării Republicii Moldova la procesul de implementare a Strategiei Dunării și de a reprezenta Republica Moldova  în dialogul cu Comisia și cu statele riverane, pe acest subiect.

Mai multe detalii pe delta-expo.ro