Prima   -  Noutăți - Linie tehnologică pentru producerea peleților din coajă de răsărită, la Fălești

Linie tehnologică pentru producerea peleților din coajă de răsărită, la Fălești

21.03.2012   3168 accesări  

Întreprinderea „Mecanica M” Fălești a confecționat prima linie tehnologică pentru producerea peleților din coajă de răsărită. Necesitatea confecționării acesteia a fost dictată de problema deficitului de combustibil pentru cazanele termice produse și instalate anterior de către producător la diferiți comanditari particulari.

Deși întreprinderea activează abia de trei ani, inițial se axa pe confecționarea și instalarea de cazane termice în hale de producere, sedii administrative sau unități comerciale, care își doreau eficientizarea consumului de energie. Astfel, beneficiarilor li se confecționa o gamă diversă de cazane (cu o capacitate de la 25 la 400 kwt), acestea avînd un randament de 84-90%.

Experiența acumulată în producerea de cazane i-a determinat pe făleșteni să producă linia tehnologică pentru producerea peleților cu capacități diferite (de la 100 la 500 kg/oră), dar, în bază de materie primă, de care dispune beneficiarul (corzi de viță-de-vie; crengi; tulpini de plante - floarea soarelui, tutun, porumb; stuf, paie, rumeguș sub orice formă).

Utilajul poate fi utilizat și la producerea hrănii combinate granulate pentru animale. Caracteristici: puterea electrică montată - 19,5 kwt. În componența liniei intră: presă, încălzitor, dozator-malaxor.