Prima   -  Noutăți - A fost lansată rețeua transfrontalieră „EcoAgriNet”

A fost lansată rețeua transfrontalieră „EcoAgriNet”

29.02.2012   1584 accesări  

CHIȘINĂU, 24-25 februarie | Asociația Obștească „CUTEZĂTORUL”, Fălești, membră a Federației Naționale AGROinform, a desfășurat atelierul transfrontalier cu genericul „Lansarea rețelei transfrontaliere de formatori în domeniul producerii și certificării producției agroalimentare ecologice și constituirea sferei de servicii în cadrul rețelei «EcoAgriNet»”. La eveniment au participat 32 de formatori din România, Ucraina și Republica Moldova, membrii Comitetului de Coordonare al proiectului, partenerii și experți ai proiectului.

Atelierul a constat din 3 sesiuni de analiză și evaluare a formatorilor, de identificare și analiză a serviciilor solicitate de fermieri și capacităților rețelei „EcoAgriNet” de răspundere la necesitățile lor de comunicare și interacțiune în cadrul rețelei. Formatorii au raportat și analizat rezultatele obținute în cadrul celor 44 cursuri de instruire organizate cu 294 de fermieri din 12 raioane ale Republicii Moldova, județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați, România, regiunea Cernăuți, Ucraina, succesele, constrîngerile și lecțiile învățate de către formatori care au venit cu concluzii și metode de îmbunătățire a instruirilor și comunicării cu fermierii.

Reieșind din obiectivul principal al proiectului „EcoAgriNet”, în ziua a doua a atelierului a fost creată rețeaua transfrontalieră de formatori în domeniul producerii și certificării producției agroalimentare ecologice, alcătuită din formatori de la 22 de ONG- uri din Republica Moldova, România și Ucraina, au fost stabilite căile de asigurare a durabilității și interacțiuniii membrilor ei. Cu acest prilej a fost organizată conferința de presă la care au participat reprezentanții mass-media locală, regională și națională.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Euroconcept și Centrul de Dezvoltare Comunitară din România, Centrul Bucovinean pentru Reconstrucție și Dezvoltare Cernăuți, Ucraina, Federația Națională AGROinform, ONG- ul „Rural Nord”, în cadrul proiectului Rețea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătățirea situației economice și de mediu din regiunile transfrontaliere Botoșani-Iași-Vaslui-Republica Moldova-Cernăuți, prin intensificarea cooperării transfrontaliere între actorii locali din zona țintă în domeniul dezvoltării agriculturii ecologice.   

Persoana de contact pentru informații suplimentare:

Victor CIMPOIEȘ, manager, +373 69008119, veco@rambler.ru

Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat și este co-finanțat de țările participante în cadrul programului. (www.ro-ua-md.net).