Prima   -  Noutăți - Memorandumul de Înțelegere dintre Letonia și Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale va fi semnat în curînd

Memorandumul de Înțelegere dintre Letonia și Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale va fi semnat în curînd

08.11.2011   1514 accesări  

Memorandumul de Înțelegere dintre Letonia și Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale va fi semnat în curînd.

Despre procesul inițiat în vederea semnării acordului în domeniul dezvoltării regionale și problemele planificării teritoriului a discutat Elena Bejenaru, directorul Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) cu Edmund Sprudz, ministrul Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia.

Dialogul a avut loc în cadrul întrevederii de curtoazie, efectuată săptămîna trecută de către reprezentanții Ministerului Mediului și cei ai MDRC în orașul Riga.

Reiterăm că despre modalitatea de dezvoltare a regiunilor Republicii Moldova după experiența Letoniei, precum și despre inițierea colaborării interministeriale și examinarea posibilității semnării unui Memorandum de Înțelegere au discutat oficialii ministerelor omoloage în luna aprilie 2011, iar în cadrul discuțiilor de săptămîna trecută au fost stabilite ultimele detalii privind semnarea acordului interministerial.

Totodată, un subiect important de discuție, în cadrul întrevederii, l-a constituit problemele actuale în protecția mediului. Părțile au convenit să continue cooperarea de succes a Letoniei și Moldovei privind protecția mediului, iar ministrul leton a reiterat disponibilitatea experților din Letonia de a oferi consiliere și asistență pentru țara noastră la nivel internațional în gestionarea deșeurilor, comercializarea emisiilor etc. / MDRC