Prima   -  Noutăți - Asistență pentru participanții la cursul de instruire

Asistență pentru participanții la cursul de instruire

27.10.2011   1558 accesări  

În perioada 26-27 octombrie, în Regiunea Nord, participanții în cadrul programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova”, au avut posibilitatea să primească asistență în procesul de dezvoltare a ideilor de proiecte.

În perioada vizată s-a aflat într-o vizită de lucru expertul pe Programe UE, Stefan Elsing, care a vizitat participanții de la CR Rîșcani, Primăria Băhrinești și Primăria Florești, unde s-a întîlnit cu beneficiarii proiectului. În acest sens, au fost discutate și analizate 4 propuneri de proiecte inițiate în cadrul Programului de instruire. Celelalte idei de proiecte pentru Programele UE, care nu au fost consultate în această perioadă, vor primi asistență în luna noiembrie, cînd Stefan Elsing va reveni într-o misiune în Republica Moldova.

Ținem să menționăm că programul de instruire format din 7 sesiuni este organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți, cu scopul de a îmbunătăți calitatea cooperării regionale și transfrontaliere.