Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru cu managerii de proiect și responsabilii tehnici, la ADR Nord

Ședință de lucru cu managerii de proiect și responsabilii tehnici, la ADR Nord

21.10.2011   1829 accesări  

O ședință de lucru cu managerii de proiect și responsabilii tehnici care activează în cadrul proiectelor implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a avut loc vineri, 21 octombrie a.c., la sediul ADR Nord din municipiul Bălți.

Managerii de proiect și responsabilii tehnici au fost convocați în ședință după ce, anterior, o comisie specială a realizat o vizită de inspectare în teritoriu, unde, în prezent, se desfășoară lucrările în cadrul proiectelor implementate de ADR Nord în Fălești, Bălți, Biruința, Edineț, Otaci ***.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a spus, în cadrul ședinței, că ADR Nord atrage o deosebită atenție faptului cum se cheltuiesc banii publici. În acest sens, ADR Nord urmărește ca toate lucrările în cadrul proiectelor în desfășurare să decurgă conform contractelor și legislației în vigoare.

„Nu e atît de simplu să mergi pe un drum nou, pe care noi îl croim. Obiectivul nostru principal este implementarea proiectelor, de care vor beneficia, în primul rînd, cetățenii. Dirigintele de șantier, managerul de proiect, responsabilul tehnic, reprezentantul operatorului economic, primarul (în calitate de beneficiar final) trebuie să conlucreze fructuos, astfel încît să soluționeze orice probleme ori de cîte ori acestea ar putea apărea. Unde este nevoie de pus umărul, noi, echipa ADR Nord, îl vom pune întotdeauna. Nu ne-am eschivat niciodată de la responsabilitățile noastre și întotdeauna sîntem gata să oferim sprijinul necesar”, a spus, în cadrul ședinței, directorul ADR Nord.

La ședința de lucru au participat, de asemenea, și specialiști din cadrul ADR Nord.

*** Este vorba de următoarele proiecte aflate în desfășurare în Regiunea de Dezvoltare Nord:

  • „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”;
  • „Conectarea zonei economice libere «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”;
  • „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Țîpletești), s. Heciul Nou”;
  • „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”;
  • „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”.