Prima   -  Noutăți - Edineț: A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

Edineț: A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

20.10.2011   2283 accesări  

Un program de instruire pentru autoritățile publice locale de nivelul I și II din nordul Moldovei, similar celui petrecut ieri, 19 octombrie, la Bălți, a început azi, 20 octombrie, la Edineț. Este vorba despre Programul de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova”.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți.

La eveniment participă reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Obiectivele sesiunii a șasea a Programului sînt:

  1. Sporirea cunoștințelor și abilităților participanților privind elaborarea bugetului proiectului, structura parteneriatului, monitorizarea și evaluarea proiectului;
  2. Informarea participanților privind greșelile care trebuie evitate în procesul de elaborare a cererii de finanțare;
  3. Dezvoltarea abilităților participanților privind colaborarea în grupuri, asigurarea transferului de experiență și a practicilor de succes.

Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, cei care au participat la 2/3 din Programul de instruire menționat vor primi un document care să certifice participarea la Programul de instruire.

Cea de-a șasea sesiune a Programului de instruire de la Edineț se va încheia, la sfîrșitul zilei, cu o evaluare a sesiunii curente, după care se va prezenta tema următoarei sesiuni.

Menționăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie a.c.), a doua sesiune (24-26 mai a.c.), a treia sesiune (21-23 iunie a.c.), a patra sesiune (19-21 iulie a.c.) și a cincea sesiune (22-23 septembrie a.c.) din Programul de instruire au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a șasea a Programului a început miercuri, 19 octombrie, la Bălți, se desfășoară azi, 20 octombrie, la Edineț, iar mîine, 21 octombrie, la Soroca. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităților organizațiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea și dezvoltarea unor proiecte-cheie pentru regiune etc.

19.10.2011 | A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea Nord

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next