Prima   -  Noutăți - Prezentarea conceptului Forului Național de Dezvoltare Rurală în Republica Moldova

Prezentarea conceptului Forului Național de Dezvoltare Rurală în Republica Moldova

07.10.2011   1890 accesări  

În cadrul Președenției Poloniei în Uniunea Europeană, Fundația Est (East Foundation) a organizat miercuri, 5 octombrie a.c., o întîlnire a părților interesate în lansarea Forului Național de Dezvoltare Rurală în Moldova. Acest For va oferi o platformă de comunicare și schimb de experiență, soluții novatoare pentru dezvoltarea rurală, implicînd în acest proces autoritățile publice centrale, locale, societatea civilă și donatorii.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Agențiilor de Dezvoltare Regională, organizații neguvernamentale implicate activ în dezvoltarea rurală. Prezența organizațiilor donatoare a favorizat discutarea sectoarelor de implicare și impactul unei asistențe coordonate.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost reprezentat de către viceministrul Veaceslav Guțuțui, care a menționat necesitatea abordării complexe a dezvoltării rurale fără limitarea la proiectele ce țin de dezvoltarea agriculturii, o importanță deosebită avînd serviciile sociale și dezvoltarea antreprenoriatului rural. / MDRC