print
La Florești a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate
22.12.2023
1546 accesări

Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Florești oferă acces la prestarea serviciului de epurare pentru circa 4.300 de gospodării și 118 agenți economici.

Lucrările pentru construcția și montarea noii stații de epurare din orașul Florești au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Vineri, 22 decembrie, a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Reprezentanți ai ADR Nord, autoritatea locală și responsabili de construcția și montarea sistemului de apeduct s-au întrunit în cadrul unei ședințe în incinta Primăriei orașului Florești, unde au semnat actele de recepție a noului sistem de epurare a apelor uzate.

Maria Prisacari, director ADR Nord, a subliniat importanța acestui proiect vital pentru orașul Florești și localitățile din vecinătate. „Sistemele utilizate de stațiile de epurare permit eliminarea oricărui poluant din apă. Astfel de instalații sunt importante pentru toate viețuitoarele, nu doar pentru oameni. Multiplicarea proiectelor de acest gen înseamnă grijă față de mediu”, susține șefa ADR Nord.

Stația de epurare a apelor uzate din orașul Florești constă din cinci bioreactoare moderne, cu debitul total de 1.500 m3/zi.

Valoarea totală a proiectului „Construcția stației de epurare regională și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești” constituie 32,9 mil. lei, din care 29,7 mil. lei - alocate din FNDRL. Contribuția locală reprezintă 3,5 mil. lei.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord