print
Conducerea ADR Nord a monitorizat executarea lucrărilor în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, finanțat de Uniunea Europeană
04.11.2021
479 accesări

La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, lucrările exterioare de sporire a eficienței energetice executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană au fost finalizate. Anterior, la gimnaziu au fost executate lucrări de reabilitare și de izolare termică, au fost înlocuite geamurile și ușile, au fost montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă. În prezent, la instituția de învățământ sunt efectuate lucrări de renovare interioare, în baza unui acord adițional.

Joi, 4 noiembrie 2021, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au verificat progresul lucrărilor de renovare în interiorul gimnaziului și au constatat că acestea se desfășoară conform graficului.

La vizita de monitorizare au mai participat conducerea instituției de învățământ și reprezentanți ai operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare. Pe șantier au fost puse în discuție unele aspecte privind organizarea recepției la finalizarea integrală a lucrărilor, eveniment ce urmează să aibă loc către sfârșitul anului curent.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, 330 de elevi și profesori beneficiază de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 17,44 milioane lei, din care 17,22 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord