print
Încă patru studenți de la Universitatea din Bălți vor promova practica cu sprijinul Agenției Cehe pentru Dezvoltare
17.07.2020
1785 accesări

În perioada 20 iulie - 15 august a.c., încă patru studenți de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), specialitatea Inginerie și management (în transportul auto), urmează să promoveze practica în cadrul companiilor din regiune. Activitatea studenților este sprijinită de Agenția Cehă pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”.

Vineri, 17 iulie, în cadrul unei întruniri on-line, Elena Boboc și Ana Tcaciuc, specialiste de la Centrul de Informare și Consiliere în Afaceri (CICA) din cadrul ADR Nord, au discutat cu studenții despre desfășurarea practicii și despre sarcinile pe care le au de îndeplinit, precum și despre unele aspecte organizatorice privind colaborarea cu reprezentanții Agenției.

În cadrul dialogului on-line, specialistele CICA au subliniat importanța motivării studenților care își aplică în practică cunoștințele la diverse companii, unde au posibilitate să se implice activ în activități de echipă. Practica studenților va facilita dialogul ulterior dintre tineri și antreprenori.

La discuțiile on-line a participat, de asemenea, decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, dr. conf. univ. Ina Ciobanu, care au remarcat deschiderea din partea companiilor față de studenții care promovează practica.

Studenții vor beneficia, din partea proiectului, de un suport financiar în scopul promovării practicii. În context, studenții și-au exprimat satisfacția pentru că li se oferă posibilitatea să promoveze practica în cadrul unui important proiect sprijinit de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Amintim că, în perioada 28 aprilie - 16 mai a.c., un grup de studenți de la aceeași facultate a Universității din Bălți au promovat practica în cadrul proiectului nostru. Anul trecut, Agenția Cehă pentru Dezvoltare a mai oferit sprijin similar pentru nouă studenți, în cadrul aceluiași proiect.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor..., finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională".

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord