print
Au fost prezentate rezultatele preliminare obținute în procesul elaborării studiului de fezabilitate pentru un proiect de întreținere a sistemului de alimentare cu apă a orașelor Edineț și Cupcini
07.08.2015
1166 accesări ADR Nord,

Bălți, 6 august 2015. Membrii grupului de lucru per proiect (GLP) în sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din raionul Edineț s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta pe marginea rezultatelor preliminare obținute în procesul elaborării studiului de fezabilitate în baza conceptului de proiect viabil „Optimizarea cheltuielilor de întreținere a sistemului de alimentare cu apă a orașelor Edineț și Cupcini”.

Atelierul de lucru a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, domeniul de intervenție 2 - „Planificarea și programarea regională”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinit de Guvernul Germaniei.

La eveniment au participat reprezentanți de la ADR Nord, GIZ, membrii GLP și reprezentanți ai administrației publice locale de nivelele I și II din Edineț.

„APL Edineț a obținut finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională atât în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte din 2010, cât și în cel din 2012, ceea ce demonstrează că autoritățile publice locale și-au consolidat o echipă puternică, care muncește pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Directorul ADR Nord a apreciat receptivitatea APL Edineț și Î.M. „Apă-Canal Edineț” pentru datele furnizate la timp experților, ceea ce va duce la prezentarea unui studiu de fezabilitate calitativ și util.

Amintim că, în cadrul Programului regional sectorial (PRS), sectorul AAC, Comisia interministerială responsabilă de domeniul AAC a selectat, în data de 11 februarie 2015, 5 concepte de proiecte viabile din cele 11 concepte de proiecte posibile acceptate inițial pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. Ulterior, experții au efectuat vizite în raioanele Sângerei, Fălești, Drochia, Edineț și municipiul Bălți, unde au fost discutate probleme ce ţin de aspectele financiare, tehnice şi legale pentru iniţierea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate cu privire la sistemul de AAC.

Anterior au fost organizate 7 ateliere regionale în sectorul AAC. Prin aceste întruniri, s-a urmărit elaborarea unui portofoliu de proiecte investiţionale la nivel regional. Procesul de planificare a fost realizat de grupul de lucru regional sectorial constituit din reprezentanți de la MDRC, Ministerul Mediului, Consiliile raionale, ghidați de experți naționali și internaționali. În data de 6 iunie 2014, Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord a aprobat PRS în domeniul AAC. 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord