print
Solidarity Fund PL în Moldova a lansat un nou apel de propuneri de proiecte privind Revitalizarea Urbană
12.07.2024
227 accesări solidarityfund.md ,

Informații despre proiect

EU4 Moldova Reziliență – stat sigur, comunități puternice (EU4MR) este un proiect de 1,5 ani finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Serviciului Instrumente de Politică Externă (FPI) și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova. Acesta se lansează ca parte a sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova în contextul intensificării procesului de integrare a Republicii Moldova în UE și scăderea securității geopolitice în regiune, agravate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.  

În cadrul EU4MR, reziliența comunităților locale va fi sporită prin stimularea oportunităților de dezvoltare locală care stimulează coeziunea socială și sporește încrederea în parcursul european al Republicii Moldova drept o perspectivă de modernizare și dezvoltare a țării. 

Informații despre apel

Apelul de propuneri Revitalizarea urbană pentru sporirea rezilienței comunităților locale urmărește stimularea dezvoltării orașelor mici și mijlocii, în special a zonelor defavorizate, prin implementarea proiectelor de Revitalizare Urbană, incluse în lista proiectelor de bază sau în lista proiectelor complementare ale Programului de Revitalizare Urbană al localității 

Sunt eligibile APL-urile orașelor (municipiilor) Republicii Moldova care îndeplinesc următoarele condiții:

  • Au o populație sub 20.000 oameni;
  • Dispun de Program de Revitalizare Urbană aprobat și valid.  

Important! În cadrul prezentului apel for fi finanțate doar proiectele care dețin documentație tehnică, avizată și expertizată conform legislației Republicii Moldova. 

Bugetul total al apelului de propuneri este 1.000.000 EUR. În cadrul acestui apel este planificată finanțarea a 5 proiecte cu un buget maxim de 200.000 EUR per beneficiar. 

Mai multe informații privind apelul, criteriile de eligibilitate, procedura de depunere a aplicațiilor și evaluare a acestora pot fi găsite în Regulile de participare ale apelului de propuneri și anexele acestuia.  

Termenul-limită pentru depunerea dosarului este 28.08.2024, ora 10:00.  

Totodată, SFPL în Moldova va organiza o sesiune de informare pentru orașele interesate de prezentul Apel, în format online, în data de 19.07.2024, ora 11:00: link către Sesiunea de informare

Întrebările de clarificare privind depunerea dosarului de aplicare pot fi expediate la adresa de email: [email protected], sau la nr. de telefon: 069 672 502, 079773266, cu maxim 5 zile până la expirarea termenului de aplicare.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord