print
La Soroca este în plină desfășurare reparația unei grădinițe
27.06.2024
558 accesări

La Soroca este în plină desfășurare reparația capitală a Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Calina”, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de ADR Nord.

Miercuri, 26 iunie curent, reprezentanții ADR Nord au inspectat șantierul grădiniței din Soroca, unde s-au întâlnit cu părțile implicate în procesul de implementare.

Lucrările de renovare a grădiniței, cu o suprafață de 1200 mp, presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă. Până în prezent, la IET nr. 7 a fost reconstruit acoperișul, au fost instalate 90 de panouri fotovoltaice și au fost schimbate geamurile.

Printre beneficiarii finali ai proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca” se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Calina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca.

Valoarea proiectului constituie 7.098.912,28 de lei, din care 10% reprezintă contribuția locală.

În prezent, ADR Nord implementează șapte noi proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană, finanțate din sursele FNDRL.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord