print
Experți slovaci identifică, în nordul Moldovei, produse agricole care pot deveni „mărci locale”
09.06.2021
1279 accesări

Experți de la compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, au vizitat, în perioada 7-9 iunie 2021, Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”.

În primele două zile de aflare în nordul Moldovei, experții slovaci au vizitat împreună cu specialiști din ADR Nord mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, precum și afaceri locale în apicultură și turism. De asemenea, delegația experții au vizitat și Mănăstirea Zăbriceni.

Experții slovaci și-au încheiat vizita la sediul ADR Nord, unde au discutat cu specialiștii ADR Nord și reprezentanții câtorva Grupuri de acțiune locală din nordul țării despre un șir de aspecte privind dezvoltarea turismului regional prin intermediul agriculturii ecologice și promovarea brandingului produselor locale.

Proiectul „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, este finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate mai multe activități al căror scop este să identifice și promoveze produse agricole locale (organice) care pot deveni „mărci locale” pentru regiune în ceea ce privește dezvoltarea destinației turistice. De asemenea, urmează să fie selectate maxim trei produse regionale care pot fi introduse în circuitul turistic.

Din echipa acestui proiect fac parte ADR Nord și compania slovacă Pro4CE. Partenerii proiectului sunt Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord