Astăzi, în regim online, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Fălești, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană.
La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Fălești, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentați ai Departamentului de Construcții al GIZ, societatea civilă, Comitetul local de cetățeni, arhitectul-șef al orașului Fălești și managerul de proiect.
În cadrul ședinței s-a discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a Contractului de execuție a lucrărilor de construcție, semnat recent în incinta ADR Nord.
În urma procedurilor de licitații publice, s-a stabilit că lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate, în decurs de 10 luni calendaristice, de SRL „Polimer Gaz Conducte”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 35,49 milioane de lei, din care 3,31 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Fălești.
Supravegherea tehnică a lucrărilor ce urmează să fie executate va fi asigurată de SRL „Aldicons”, cu oferta contractuală în valoare de 230.686,55 de lei. Supravegherea de autor va fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SRL „Apcan”, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 106.470,71 de lei.
Precizăm că, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, ADR Nord a organizat, la Fălești, evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regionale. În urma implementării acestui proiect, a fost construit apeductul magistral Prut-Fălești, cu o lungime de 17,884 km. Astfel, apa din râul Prut a ajuns la stația de tartare din orașul Fălești. Următorul obiectiv este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești. Acest lucru urmează să fie realizat în cadrul noului proiect finanțat de Uniunea Europeană.
Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).
#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa