print
Instruire pentru membrii CRD Nord: Managementul proiectelor – instrument de implementare a politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova
01.12.2020
759 accesări

Membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au participat marți, 1 decembrie, la o sesiune de instruire privind managementul proiectelor în contextul implementării politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova.

Întrunirea online a celor peste 30 de participanți este cea de-a doua sesiune de acest fel planificată în cadrul proiectului „Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare din Regiunea de Dezvoltare Nord”, realizat de ADR Nord cu suportul financiar al proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de GIZ Moldova.

Obiectivul suportului oferit prin intermediul proiectului  MSPL este să fortifice funcționarea CRD Nord, iar scopul urmărit este sporirea participării membrilor CRD Nord în activitatea Consiliului, consolidarea identificării membrilor CRD Nord cu rolurile, responsabilitățile și sarcinile acestora, precum și îmbunătățirea capacităților membrilor Consiliului de a promova și coordona politicile de dezvoltare regională în regiune.

Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională (DPDR) din cadrul MADRM, a subliniat rolul CRD Nord în procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova. În context, reprezentantul MADRM s-a referit la noua paradigmă a politicii de dezvoltare regională, precum și la unele particularități ale noului Apel competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională ce urmează, în perioada 2021-2023, să obțină finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul sesiunii de instruire, specialiștii ADR Nord au oferit informații relevante membrilor CRD Nord.

Detalii despre ciclul managementului proiectelor regionale, precum și despre procedurile de elaborare și finanțare a proiectelor din mijloacele FNDR și din alte surse a prezentat Veronica Savin, specialistă în monitorizare proiecte. Despre durabilitatea proiectelor și evaluarea post-implementare a proiectelor din FNDR și din alte surse a vorbit Ala Cucu, șefa Secției monitorizare și evaluare. La rândul său, Ģirts Broks, specialist în antreprenoriat al Regiunii de planificare Vidzeme, Republica Letonia, a relatat despre bunele practici ale țării sale în atragerea surselor externe pentru proiectele regionale.

Informațiile prezentate în cadrul acestei sesiuni de instruire sunt disponibile în portalul informativ pentru membrii CRD Nord, găzduit de site-ul www.adrnord.md. Membrii CRD Nord au primit, anterior, datele de acces necesare și au fost instruiți cum să utilizeze acest portal.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord