Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” s-au întrunit marți, 23 iulie a.c., în incinta gimnaziului din Flămânzeni, pentru a șasea oară de când a fot creat acest CDL. La ședință au mai participat specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.
În cadrul ședinței, Vitalie Gârbu, managerul local de proiect, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al ședinței CDL din 13 februarie a.c. Ulterior, managerul local de proiect a prezentat activitățile realizate în perioada aprilie-iunie a.c., precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie a.c. Membrii CDL au mai discutat pe marginea raportului pentru trimestrul al II-lea elaborat de Comitetul de părinți și pedagogi al instituției de învățământ. Raportul a fost prezentat de către președinta Comitetului, Lucia Ungureanu. De asemenea, managerul local de proiect a prezentat participanților la ședință informații despre recenta vizită de studiu în România în domeniul achizițiilor publice și managementul contractelor pentru implementarea proiectelor de infrastructură din sursele Uniunii Europene.
În cadrul aceleiași ședințe, membrii CDL au evidențiat un șir de aspecte pentru discuții ulterioare în cadrul ședințelor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, altor ministere, serviciilor descentralizate etc.
Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Flămânzeni servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.
În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie la gimnaziul din satul Flămânzeni se va reduce cu 552 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 118 tone. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,264 milioane de euro. În prezent, în cadrul proiectului este elaborată documentația tehnică de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică.
Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).