Comitetul Director Local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” s-a întrunit miercuri, 18 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe, organizată în incinta Primăriei municipiului Edineț. La ședință au fost prezentate activitățile din planul de implementare și raportul de monitorizare a proiectului. De asemenea, au fost prezentate activităților din planul de implementare pentru perioada iulie-septembrie a.c.
Ședința a fost prezidată de Vitalie Sorocan, președintele CDL al proiectului, directorul Î.M. „Apă-Canal” Edineț. Președintele CDL a salutat prezența la întrunire a membrilor Comitetului și a menționat necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului.
Membrii CDL au agreat planul de activități pentru trimestrul al III-lea și au audiat raportul pentru trimestrul al II-lea. În acest context, Angela Miron, secretara CDL și managerul de proiect, s-a referit la principalele sarcini îndeplinite în decursul lunilor aprilie-iunie a.c.
În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț.
Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Edineț servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general. În context, Dietrich Hahn, consultant internaţional superior MSPL/GIZ, a menționat că, prin intermediul acestui CDL, „încercăm să oferim autorităților locale implicate în implementarea proiectelor mai multă responsabilitate".
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).