print
Membrii CRD Nord își dezvoltă capacitățile de comunicare în cadrul unui atelier de lucru dedicat rolului acestora în procesul de dezvoltare regională
12.11.2015
1745 accesări ADR Nord,

Edineț, 12 noiembrie 2015. Aproximativ 30 din cei 48 de membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) de legislatura a III-a s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a se cunoaște mai bine și a se informa în detalii despre rolul acestora în procesul de dezvoltare regională. Este prima activitate de acest gen pentru noul CRD Nord, constituit recent la Bălți.

Potrivit moderatorilor atelierului de lucru, experți în comunicare de la Academia „Nicolae Dumitrescu” (AND), scopul atelierului de lucru este, întâi de toate, să creeze punți de comunicare durabile între membrii CRD Nord, implicați în procesele decizionale de implementare a politicii de dezvoltare regională în raioanele și localitățile din nordul Republicii Moldova.

„Prin activitatea de azi încercăm să consolidăm CRD Nord în calitate de echipă. Reieșind din experianța anterioară de conlucrare cu CRD Nord, dorim ca nivelul dvs. de implicare în tot ceea ce va urma să facem să fie unul mai înalt. Împreună urmează să identificăm anumite opțiuni de colaborare, acel mecanism de lucru în cadrul CRD Nord, care să fie unul transparent și optim”, a relevat șeful Direcției politică și cooperare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros.

„Sunt sigur că experții în comunicare ne vor arăta azi cum trebuie să comunicăm și să interacționăm mai eficient în beneficiul Regiunii de Dezvoltare Nord. Așa cum CRD Nord are o nouă componență, exercițiul de azi ne va ajuta să ne cunoaștem mai bine”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

„Acest atelier de lucru, ca și oricare altă întâlnire a noastră ce va urma, va fi în beneficiul cetățenilor. Sunt destul de optimist că, în următorul an, vom avea activități destul de consistente, dat fiind faptul că și partenerii externi sunt dispuși să colaboreze cu noi, dacă vom fi insistenți și credibili. Totul depinde de noi”, a subliniat președintele CRD Nord, Ion Leucă.

Atelierul de lucru a fost împărțită în trei module. În cadrul acestora, membrii CRD Nord au identificat viziuni comune de perspectivă, referindu-se totodată la necesitatea aprofundării relațiillor de colaborare în interesul Regiunii de Dezvoltare Nord.

Un aspect esențial în cadrul evenimentului a fost prezentarea unui șir de informații relevante despre planificarea regională și implementarea proiectelor. Totodată, s-a discutat despre obiectivele strategice ale dezvoltării regionale, precum și despre lecțiile învățate din experiența acumulată până în prezent în acest domeniu. În acest sens, au prezentat informații de sinteză Ion Bodrug, directorul ADR Nord, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor a ADR Nord, și Ala Cucu, specialistă în probleme strategice și planificare la ADR Nord.

În ultima parte a atelierului de lucru, participanții la eveniment au ajuns la concluzia că, în procesul de cooperare dintre actorii regionali, sunt esențiale implicarea activă și asumarea responsabilităților. Doar astfel poate avea loc o comunicare eficientă, care să contribuie la realizarea deplină și calitativă a obiectivelor de dezvoltare regională.

Atelierul de lucru pentru membrii CRD Nord a fost sprijinit financiar de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Copyright © 2025 Agenția de Dezvoltare Regională Nord