Bălți, 14 noiembrie 2014. La subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere „Bălți” (ZEL „Bălți”) au fost finalizate lucrările de construcție a stației de pompare a apelor reziduale.
Stația de pompare a fost recepționată vineri, 14 noiembrie a.c., de către membrii unei comisii speciale din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Primăriei municipiului Bălți, Parcului Industrial „Răut”, instituțiilor desconcentrate, operatori economici și responsabili tehnici.
Finalizarea lucrărilor de construcție a stației de pompare a apelor reziduale a încheiat realizarea celei de-a treia etape a proiectului „Susținerea dezvoltării sectorului privat și procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere «Bălți»”, prin care ADR Nord urmărește să sporească atractivitatea sectorului industrial al Regiunii de Dezvoltare Nord.
Recent, la subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere „Bălți" (ZEL „Bălți”) au fost recepționate rețelele interne de apă, în lungime de 2,5 km, rețelele interne de canalizare, în lungime de 2,49 km, și apeductul magistral, în lungime de 1,56 km, ce va asigura cu apă subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”.
Pentru lucrările deja finalizate în acest an, dar și pentru lucrările ce se vor încheia în scurt timp, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) a alocat 13 705 200 de milioane de lei.
Valoarea totală a proiectului este, conform ultimei decizii a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, 16 625 100 de lei, oferiți de FNDR.
În perioada anilor 2011-2014, la ZEL „Bălți” au fost investiți, în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională, circa 28 de milioane de lei din FNDR.
Acesta este al doilea proeict de dezvoltare regională implementat de ADR Nord pe teritoriul ZEL „Bălți”. În anii 2011-2012, aici a fost realizat proiectul „Conectarea Zonei Economice Libere «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”, pentru care au fost alocați peste 13 milioane de lei din FNDR. Detalii despre acest proiect se găsesc AICI.