Glodeni, Pădurea Domnească, 13 noiembrie 2013. Ședința de recepție la terminarea lucrărilor de construcție a unui foișor și a unei belvederi în cadrul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a avut loc pe teritoriul Rezervației Naturale Pădurea Domnească, la zimbrărie.
În acest sens, o comisie de recepție formată din președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, șeful Secției management proiecte ADR Nord, Constantin Bândiu, vicepreședintele raionului Glodeni, Ion Maican, și directorul rezervației naturale „Pădurea Domnească”, Denis Eremciuc, s-au întrunit într-o ședință pe teritoriul Rezervației Naturale Pădurea Domnească.
La eveniment au mai participat responsabilul tehnic, Ion Leahu, Inspectorul de Stat în Construcție, Mihai Bejenaru, și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate în teritoriu.
Membrii comisiei de recepție au analizat calitatea lucrărilor efectuate și au semnat procesele-verbale. În rezultat, obiecții majore privind calitatea lucrărilor nu au fost înregistrate.
Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească” este finanțat din sursele FNDR. Proiectul conține două obiective: (1) Zimbrărie și (2) popasul turistic La Fontal. La zimbrărie au fost construite un panou informativ, un punct informativ (foișor) și o punte de vizionare a zimbrilor (belvedere). Pentru anul viitor sunt preconizate executarea lucrărilor la obiectivul turistic La Fontal.
Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească” este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităților turistice, culturale și de agrement, care să contribuie la creșterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum și la diversificarea activității în spațiul rural. Valoarea totală a proiectului este de 4 632,1 mii lei.