Prima vizită de lucru în cadrul proiectului „Asigurarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani" a avut loc miercuri, 9 noiembrie a.c., în satul Duruitoarea Veche.
Cu această ocazie, specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), consultantul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Margareta Vameș, și specialiști de la SRL „Valis" - inginerul-șef Mihai Herdic și dirigintele de șantier Anatol Popa - s-au întîlnit cu primarul de Costești, Ion Pleșca, pentru a negocia condițiile în care vor activa specialiștii SRL „Valis” pe parcursul lucrărilor la proiect. De asemenea, în cadrul unei ședințe ad-hoc în incinta Primăriei Costești, s-a coordonat și etapa lansării oficiale a proiectului.
După ședință, grupul de lucru a inspectat mai multe trasee ce vizează viitoarele lucrări în cadrul proiectului, după care, la Muzeul satului Duruitoarea Veche, s-a întîlnit cu mai mulți locuitori ai satului.
Obiectivul general al proiectului de la Duruitoarea Veche este crearea accesului la servicii de AAC pentru locuitorii satului. Solicitantul proiectului este Primăria comunei Costești. În urma implementării proiectului, 470 locuitori ai satului Duruitoarea Veche și cca 3000 de locuitori din comuna Costești vor beneficia de apă potabilă și canalizare. Timpul de implementare a proiectului, finanțat de GIZ, este de 1 an. Pînă în prezent, în activitățile proiectului au fost implicați cca 100 persoane: reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, APL, prestatori de servicii AAC, servicii publice desconcentrate în teritoriu, Agenția „Apele Moldovei", Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, ADR Nord.