Prima   -  Oportunități de finanțare - MADRM lansează, din 15 aprilie a.c., un nou apel pentru a oferi subvenții în avans

MADRM lansează, din 15 aprilie a.c., un nou apel pentru a oferi subvenții în avans

08.04.2021   2928 accesări   MADRM

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului lansează cel de-al VII-lea apel de depunere a cererilor pentru solicitarea subvențiilor în avans, pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

Astfel, în perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, tinerii și femeile fermieri, inclusiv, conaționalii reveniți acasă, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans în vederea  utilării și renovării tehnologice a fermelor zootehnice; procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora; dezvoltării infrastructurii post-recoltare și procesare; producerii legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri); înființării, modernizării și defrișării plantațiilor multianuale.

Subvențiile în avans, sunt oferite producătorilor agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Domeniile de sprijin prioritare:

  • stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  • stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
  • stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare;
  • stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  • stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole.

Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans, le găsiți aici.

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, conform procedurilor Regulamentului, iar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Notă: Valoarea maximă a suportului financiar va constitui 65% din valoarea proiectului și nu va depăși 1.000.000 lei.

Plățile subvenției în avans vor fi efectuate  în două tranșe:

I Tranșă  75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă  25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase