Prima   -  Noutăți - Specialiști în dezvoltare regională și locală, instruiți în contextul statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană acordat Republicii Moldova

Specialiști în dezvoltare regională și locală, instruiți în contextul statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană acordat Republicii Moldova

12.01.2024   345 accesări   MIDR

Un atelier de instruire dedicat reprezentanților instituțiilor publice responsabili de politica de dezvoltare regională și locală a avut loc joi, 11 ianuarie, la Chișinău. Evenimentul a fost organizat cu suportul partenerilor polonezi în cadrul proiectului „Suport în elaborarea programului de consolidare a capacităților instituțiilor publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală în contextul statutului de țară candidat la Uniunea Europeană”.

Atelierul de instruire a fost organizat de către Fondul de Solidaritate al Poloniei în Moldova, Institutul de Dezvoltare Urbană și Regională din Polonia și Ministerul Infrastructurii si Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și a avut drept scop prezentarea structurii și conținutului programului de consolidare a capacităților. Evenimentul s-a adresat reprezentanților tuturor instituțiilor implicate în dezvoltarea regională și locală, în contextul statutului de țară candidată la Uniunea Europeană acordat Republicii Moldova.

Ana Mardare, secretar de stat în domeniul Dezvoltare regională: „Atelierul de astăzi reprezintă un pas important în îndeplinirea angajamentului asumat de a ne consolida capacitățile, de a înțelege și a transpune prevederile politicii de coeziune, dar și a modului de operare a fondurilor europene. Le mulțumesc partenerilor din Polonia pentru deschidere și pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Consolidarea capacităților ne va permite să ne întărim poziția în negocierile de aderare la UE și să demonstrăm angajamentul ferm în dezvoltarea regională conform standardelor și valorilor europene. Sunt sigură că acest program de formare, dar și schimbul de experiențe va aduce rezultate excelente prin valorificarea potențialului existent, deoarece investițiile făcute în oameni sunt cele care produc un impact adevărat pe termen lung.”

Programul va asigura o planificare eficientă pe termen mediu și va concepe măsuri de sporire a cunoștințelor, de consolidare a capacităților actorilor relevanți și de gestionare a fondurilor de coeziune, ca proces de pregătire pentru faza de preaderare.

În cadrul atelierului, participanții au avut oportunitatea de a discuta schița programului și de a aduce contribuții semnificative la dezvoltarea finală a acestuia.

Versiunea finală a programului de consolidare a capacităților va reflecta rezultatele discuțiilor și ale instruirii-pilot, devenind astfel un instrument esențial pentru dezvoltarea continuă și durabilă a politicilor de dezvoltare regională și locală în Republica Moldova.

Proiectul „Suport în elaborarea programului de consolidare a capacităților instituțiilor publice responsabile de politica de dezvoltare regională și locală în contextul statutului de țară candidat la Uniunea Europeană” este implementat cu sprijinul Fondului de Solidaritate al Poloniei în Moldova și Institutului de Dezvoltare Urbană și Regională din Polonia, cu scopul de a contribui la consolidarea eficientă a capacităților instituțiilor publice din Republica Moldova în perspectiva integrării europene.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase