Prima   -  Noutăți - La Glodeni continuă lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare

La Glodeni continuă lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare

11.10.2022   1048 accesări  

În orașul Glodeni continuă lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare. Totodată, în localitate se desfășoară lucrări de montare a rețelei de canalizare, urmând ulterior să fie renovată și stația de pompare a apelor uzate. Aceste lucrări de construcție-montaj sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Marți, 11 octombrie 2022, directorul specialiști ADR Nord au monitorizat șantierul viitoarei stații de epurare și unele porțiuni de străzi unde sunt montate rețele de canalizare. La fața locului, reprezentanții ADR Nord au inspectat șantierul, constatând că lucrările de construcție-montaj decurg conform planului de execuție.

Circa 8.600 de locuitori ai orașului Glodeni vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. Consiliul Raional Glodeni susține că, după extinderea acestui proiect, și locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani, precum și 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate vor avea posibilitate să aibă parte de aceleași servicii. Beneficiarii acestei investiții susțin că, în urma realizării proiectului, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 mil. lei. Banii sunt alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Contribuția Consiliului raional Glodeni și a Primăriei orașului Glodeni este de 10% din suma alocată.

Lucrările de construcție-montaj, executate SRL „Valis”, au început în septembrie 2022. Durata de executare a lucrărilor în cadrul proiectului este de 12 luni, cu excepția perioadelor nefavorabile din punct de vedere meteorologic.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase