Prima   -  Noutăți - La Glodeni încep lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare

La Glodeni încep lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare

07.09.2022   1289 accesări  

În orașul Glodeni încep lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, de renovare a stației de pompare a apelor uzate și de montare a 3 km de rețele de canalizare. O ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor planificate a avut loc marți, 6 septembrie 2022, în incinta Primăriei orașului Glodeni.

Specialiști ADR Nord, autorități publice locale, responsabilul tehnic, reprezentanții companiei care va efectua lucrările de construcție-montaj au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

Circa 8.600 de locuitori ai orașului Glodeniși vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. Potrivit Consiliului Raional Glodeni, după extinderea proiectului, de aceleași servicii ar urma să beneficieze și locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani. Totodată, autoritățile locale susțin că, după implementarea unei ulterioare etape a proiectului, 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din orașul Glodeni și din satele menționate se vor număra printre beneficiarii direcți ai serviciului de epurare a apelor uzate. Autoritățile locale mai susțin că, în urma realizării acestui proiect, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 mil. lei, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Contribuția Consiliului raional Glodeni și a Primăriei orașului Glodeni este de 10% din suma alocată.

Lucrările de construcție-montaj vor fi executate SRL „Valis” în decurs de 12 luni, cu excepția perioadelor nefavorabile din punct de vedere meteorologic.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase