Prima   -  Noutăți - A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 18,44 mil. lei, pentru construcția unei noi stații de epurare, renovarea stației de pompare a apelor uzate și montarea a 3 km de rețele de canalizare la Glodeni

A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 18,44 mil. lei, pentru construcția unei noi stații de epurare, renovarea stației de pompare a apelor uzate și montarea a 3 km de rețele de canalizare la Glodeni

19.08.2022   384 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consiliul raional Glodeni și SRL „Valis” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea acestui contract de antrepriză a avut loc vineri, 19 august 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de 12 luni, cu excepția perioadelor nefavorabile din punct de vedere meteorologic, SRL „Valis” s-a angajat să execute în orașul Glodeni lucrări de construcție și montare a unei noi stații de epurare a apelor uzate. De asemenea, va fi renovată stația de pompare a apelor uzate existentă și vor fi montate 3 km de rețele de canalizare.

Astfel, circa 8.600 de locuitori ai orașului Glodeniși vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. Potrivit Consiliului Raional Glodeni, după extinderea proiectului, de aceleași servicii ar urma să beneficieze și locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani. Totodată, autoritățile locale susțin că, după implementarea unei ulterioare etape a proiectului, 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din orașul Glodeni și din satele menționate se vor număra printre beneficiarii direcți ai serviciului de epurare a apelor uzate. Autoritățile locale mai susțin că, în urma realizării acestui proiect, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă.

Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

Valoarea contractului de antrepriză încheiat cu SRL „Valis” constituie 18,44 mil. lei, din sursele FNDRL. Contribuția Consiliului raional Glodeni și a Primăriei orașului Glodeni este de 10% din suma alocată.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase