Prima   -  Noutăți - În orașul Ocnița încep lucrările de infrastructură în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

În orașul Ocnița încep lucrările de infrastructură în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

10.06.2022   1149 accesări  

În orașul Ocnița încep lucrările de amenajare a teritoriului și reparația zonei istorico-arhitecturale a orașului Ocnița, precum și a străzilor 50 ani ai Biruinței, Sindicatelor și Rapid. Lucrările vor fi executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Joi, 9 iunie 2022, în incinta Primăriei orașului Ocnița a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor prevăzute contractul de antrepriză semnat recent în incinta ADR Nord. Specialiști ADR Nord, autorități publice locale, responsabil tehnic, antreprenorii care vor efectua lucrările de revitalizare urbană au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractelor de execuție a lucrărilor. Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat în șantier pentru a inspecta unele locații vizate de proiect.

În decurs de șase luni, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice. Valoarea acestui contract constituie 6,22 milioane de lei, contribuția Primăriei orașului Ocnița fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Păstrăm trecutul pentru viitor - Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, depus de Primăria orașului Ocnița în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase