Prima   -  Noutăți - Prima etapă a lucrărilor de construcție-montaj a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost finalizată

Prima etapă a lucrărilor de construcție-montaj a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost finalizată

03.03.2022   418 accesări  

Prima etapă a lucrărilor de construcție-montaj a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost finalizată. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Joi, 3 martie 2022, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au verificat calitatea lucrărilor de construcție-montaj executate, în contextul organizării procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul primei etape a proiectului. Împreună cu antreprenorul care a efectuat lucrările, administrația USARB, reprezentanți din cadrul mai multor servicii specializate și alte părți implicate în procesul de recepție, reprezentanții ADR Nord au inspectat spațiile finisate în cadrul primei etape a proiectului de creare a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic. Este vorba de parter, o parte din subsol, etajul cinci și fațada celor două clădiri ale Centrului. De asemenea, spațiile recepționate astăzi au fost conectate la electricitate și internet, rețele de apă și canalizare și alte rețele de telecomunicații.

Operatorul economic care a executat lucrările în prima etapă a proiectului urmează să ia în considerare toate observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

Sediul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic, cu o suprafață de 6054 mp, se află pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Centrul urmează să fie administrat de o structură de management instituită în baza unui regulament de funcționare.

Valoarea lucrărilor executate în cadrul primei etape a proiectului constituie 10,13 mln lei, din sursele FNDR.

Lucrările executate în cadrul celei de-a doua etape a proiectului urmează să fie recepționate în viitorul apropiat. Ulterior, va fi organizată recepția finală.

ADR Nord a început implementarea proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord” în iulie 2020. Valoarea totală a proiectului, care cuprinde ambele etape, este de 24,96 mln lei, alocați din sursele FNDR.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase