Prima   -  Noutăți - ADR Nord a semnat contracte de finanțare cu noi beneficiari de proiecte de infrastructură

ADR Nord a semnat contracte de finanțare cu noi beneficiari de proiecte de infrastructură

16.02.2022   1935 accesări  

În perioada 14-16 februarie 2022, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au fost semnate contracte de finanțare cu noi beneficiari și parteneri în cadrul proiectelor de infrastructură care, în următorii doi ani, vor fi implementate în mai multe localități din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. 

Contractele de finanțare semnate vizează o parte din cele 11 proiecte incluse în Planul anual de finanțare din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru anul 2022, ai căror beneficiari dispun, în prezent, de documentația necesară pentru demararea procesului de implementare a proiectului.

În următoarea perioadă, vor fi semnate contracte de finanțare și cu ceilalți beneficiari ai proiectelor care, în prezent, actualizeaza documentația necesară.

Noile proiecte de infrastructură vor obține finanțare din FNDR, conform Documentul Unic de Program (DUP) pentru anii 2022-2024.

În anul 2022, Regiunea de Dezvoltare Nord va beneficia de 104,8 mln lei pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională noi, incluse în DUP pentru anii 2022-2024. Importante surse financiare din FNDR urmează să fie valorificate pentru implementarea a cinci proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare, cinci proiecte de valorificare a patrimoniului istoric și de revitalizare a zonelor urbane și un proiect de valorificare a infrastructurii de afaceri. Detalii AICI.

 

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase