Prima   -  Noutăți - Cu suportul Uniunii Europene, lucrările de eficientizare energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni sunt pe ultima sută de metri

Cu suportul Uniunii Europene, lucrările de eficientizare energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni sunt pe ultima sută de metri

17.09.2021   1475 accesări  

La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, lucrările de sporire a eficienței energetice sunt pe ultima sută de metri. În cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, la gimnaziu au fost efectuate lucrări de reabilitare și de izolare termică, au fost înlocuite geamurile și ușile, au fost montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă.

Vineri, 17 septembrie 2021, specialiști ADR Nord și consultanți regionali GIZ Moldova au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj și au constatat că lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate aproape în totalitate.

La vizita de monitorizare au mai participat conducerea instituției de învățământ și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție unele aspecte tehnice privind finisarea lucrărilor în cadrul proiectului.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 17,44 milioane lei, din care 17,22 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase