Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

18.06.2021   508 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni", specialiști ADR Nord, reprezentanți GIZ Moldova și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit în ședință vineri, 18 iunie 2021. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta Gimnaziului din Flămânzeni, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare pentru următoarea perioadă și raportul de progres al proiectului pentru trimestrele I și II ale anului 2021.

În cadrul ședinței, Vitalie Gârbu, managerul local de proiect, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe. Ulterior, managerul local de proiect a prezentat activitățile realizate în perioada ianuarie-iunie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie 2021. Membrii CDL au mai discutat pe marginea rapoartelor trimestriale elaborate de Comitetul de părinți și pedagogi al instituției de învățământ. De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate informații privind implementarea proiectelor „Abilitarea cetățenilor in Republica Moldova" și „Educația pentru eficiență energetică  pilon al dezvoltării locale durabile".

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Flămânzeni servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

După întrunire, participanții la ședința CDL au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice la Gimnaziul din Flămânzeni. Pe șantier, părțile implicate în procesul de implementare a proiectului au pus în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 16,94 milioane lei, din care 16,72 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase