Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la șantierul pieței regionale angro din Râșcani

Vizită de monitorizare la șantierul pieței regionale angro din Râșcani

15.03.2021   1494 accesări  

Conducerea ADR Nord a efectuat luni, 15 martie a.c., o vizită de monitorizare la șantierul pieței regionale angro din raionul Râșcani, construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

La șantier, reprezentanții ADR Nord au luat act de situația în teren, notificând antreprenorul despre necesitatea înlăturării unor deficiențe, în contextul reluării lucrărilor de construcție.

În cadrul proiectului, au fost executate lucrările de asfaltare a drumului de acces spre piața agricolă, au fost montate rețelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, au fost efectuate lucrări de montare a plăcilor de gresii pe suprafața soclului. În interiorul edificiului cu frigidere au fost montate rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, ventilare la etajera destinată spațiilor administrative și la vestiarele pentru viitorii muncitori din cadrul pieței agricole.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin amenajarea pieței regionale angro și a spațiilor destinate activităților neagricole în raionul Râșcani” a fost lansat la sfârșitul anului 2017. Proiectul a fost divizat în două etape: prima etapă  finanțată din sursele FNDR, a doua  din sursele Consiliului Raional Râșcani. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 14,78 milioane lei. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocați încă 2,85 milioane lei, bani ce urmează să fie valorificați până la sfârșitului anului curent. Costul totală al proiectului, din sursele FNDR, constituie 16.86 milioane lei.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase