Prima   -  Noutăți - Cu sprijinul Uniunii Europene, la Flămânzeni sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Flămânzeni sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”

18.11.2020   586 accesări  

La Flămânzeni, Sângerei, sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”, cu sprijinul Uniunii Europene. Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup” - SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate în decurs de 12 luni calendaristice.

Marți, 17 noiembrie, ADR Nord a monitorizat procesul de execuție a lucrărilor. Șeful Secției management integrat al proiectelor, Constantin Bândiu, a constat la fața locului că etapa inițială a lucrărilor decurge în corespundere cu graficul de execuție.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. Gimnaziul va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie la Gimnaziul din satul Flămânzeni se va reduce, potrivit estimărilor, cu 552 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 118 tone.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 16,94 milioane de lei, din care 16,72 milioane de lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 de lei - cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

  • Imagini video de la vizita de monitorizare se găsesc AICI.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase