Prima   -  Noutăți - Evaluarea ofertelor depuse la licitațiile privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectelor finanțate de UE

Evaluarea ofertelor depuse la licitațiile privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectelor finanțate de UE

03.06.2020   895 accesări  

Miercuri, 3 iunie a.c., în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord, și-a început activitatea Comisia de evaluare a ofertelor privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul a două proiecte de eficiență energetică și a trei proiecte de alimentare cu apă, cu finanțare din sursele Uniunii Europene.

Este vorba despre proiectul de eficiență energetică de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și cel de la Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, precum și despre cele trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în municipiul Edineț și orașele Fălești și Drochia.

Amintim că, săptămâna trecută, a avut loc depunerea ofertelor la licitațiile publice internaționale privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul celor cinci proiecte.

La licitațiile privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul celor două proiecte de eficiență energetică nu a fost depusă nicio ofertă, deși anterior 7 companii au solicitat documentația de licitație. Astfel, 4 companii au solicitat documentația de licitație pentru proiectul de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și 3 companii - pentru proiectul de la Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni.

La licitațiile privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul a trei proiecte de alimentare cu apă au depus ofertele 2 din cele 23 de companii care au solicitat documentația de licitație. Astfel, 8 companii au solicitat documentația de licitație la proiectul de AA din municipiul Edineț, 5 companii - la proiectul de AA din orașul Fălești și 10 companii - la proiectul de AA din orașul Drochia.

Comisia de evaluare urmează să analizeze fiecare ofertă în parte și să desemneze antreprenorul care urmează să execute lucrările prevăzute. Totodată, grupurile de lucru ale proiectelor în cadrul cărora nu au fost înregistrate astăzi nicio ofertă urmează să decidă următoarele acțiuni în acest sens. Deciziile respective vor fi făcute publice prin intermediul mijloacelor de comunicare ale ADR Nord.

Aceste cinci proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase