Prima   -  Noutăți - Fotografii comparative: Centrul de sănătate Edineț, ieri și azi

Fotografii comparative: Centrul de sănătate Edineț, ieri și azi

10.12.2019   1847 accesări  

Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului Edineț și cetățeni din raioanele învecinate, a devenit mai eficient din punct de vedere energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

La Centrul de sănătate Edineț au fost efectuate lucrări de eficientizare energetică a pereților exteriori (7.047,8 m2), au fost schimbate ferestrele și ușile exterioare (1.171,35 m2), au fost efectuate lucrări de termoizolare a planșeului (1.741,4 m2) și au fost efectuate lucrări de izolare a acoperișului (3.029,8 m2).

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj și supravegherea tehnică în cadrul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice «Centrul de sănătate Edineț»" se cifrează la 8,89 de milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. În afară de banii alocați din FNDR, Consiliul raional Edineț a contribuit la realizarea proiectului cu 1,2 milioane de lei.

Autorii proiectului, lansat în 2017, și-au propus să contribuie la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea Centrului de sănătate Edineț, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat.