Prima   -  Noutăți - Managerii locali de proiect și specialiștii ADR Nord și-au îmbunătățit capacitățile de raportare în cadrul proiectelor de servicii publice locale finanțate de UE

Managerii locali de proiect și specialiștii ADR Nord și-au îmbunătățit capacitățile de raportare în cadrul proiectelor de servicii publice locale finanțate de UE

11.12.2018   513 accesări  

Un atelier de lucru privind raportarea anuală a progresului bazat pe rezultate și actualizarea planului de implementare a proiectelor de servicii publice a avut loc marți, 11 decembrie, în incinta ADR Nord. Divizat în două sesiuni, atelierul a fost organizat în contextul celor șase proiecte finanțate de Uniunea Europeană și a reunit manageri locali ai proiectelor de alimentare cu apă și sanitație și de eficiență energetică a clădirilor publice, specialiști din cadrul ADR Nord și reprezentanți ai Proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germanie (GIZ).

Prin acest atelier de lucru, participanții și-au îmbunătățit capacitățile de raportare a progresului și a rezultatelor proiectelor în baza planurilor de implementare a acestora, au identificat lecțiile învățate și au propus recomandări pentru următoarea perioadă. Totodată, managerii locali au învățat metodologia de actualizare a planului de implementare a proiectelor.

În cadrul atelierului s-a analizat modelul raportului anual și anexele acestuia. De asemenea, a actualizat planul de implementare a proiectelor și au fost agreați pașii și termenele de prezentare a rapoartelor anuale de progres și a proiectelor planurilor actualizate pentru anul 2019.

Precizăm că, în prezent, ADR Nord implementează patru proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație și două proiecte de sporire a eficienței energetice, finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).