Prima   -  Noutăți - În orașul Sângerei se desfășoară o serie de lucrări de revitalizare urbană

În orașul Sângerei se desfășoară o serie de lucrări de revitalizare urbană

15.07.2024   186 accesări  

Orașul Sângerei se schimbă la față pe zi ce trece. Mai multe zone din oraș trec printr-un amplu proces de revitalizare urbană în cadrul proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale (etapa II)”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Proiectul prevede executarea unui șir de lucrări de reconstruire/amenajare a curților blocurilor locative din strada Independenței, nr. 73 și nr. 75, reconstruirea căii pietonale și stațiilor de așteptare pe segmentul străzilor Alexandru Plămădeală – Nicolae Testemițanu, amenajarea spațiului de odihnă pentru copii și terenul sportiv din strada Alexandru Plămădeală, amenajarea spațiului de odihnă pentru copii și calea pietonală pe strada Vlad Ioviță, amenajarea unui scuar, unui skatepark și unei parcări auto în perimetrul străzii Mihail Frunze – stradela Aleksandr Pușkin și construirea unui drum din beton asfaltic în perimetrul străzilor Mihail Frunze – Taras Șevcenko.

Valoarea totală a proiectului constituie 16.619.904 de lei, din care 14.957.914 de lei – din sursele FNDRL și 1.661.990 de lei – contribuția Primăriei orașului Sângerei.

Acesta este al doilea proiect de revitalizare urbană implementat în orașul Sângerei din sursele FNDRL. În 2022, în urma primului proiect de revitalizare urbană în valoare de 15.611.658 de lei, la Sângerei au fost realizate următoarele lucrări: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; 4 locuri de joacă construite; 3 spații de fitness construite; 2 stadioane de minifotbal construite; un scuar amenajat.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase