Prima   -  Noutăți - Peste 200 de reprezentanți ai APL din nordul țării, informați despre noul concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională

Peste 200 de reprezentanți ai APL din nordul țării, informați despre noul concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională

12.07.2024   282 accesări  

Peste 200 de reprezentanți ai autorități publice locale (APL) din Regiunea de Dezvoltare Nord au fost informați, în perioada 5-12 iulie curent, despre modul de participare la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru orașele și satele din Republica Moldova, ediția 2024, lansat recent de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Ampla campanie de informare, la care au participat reprezentanți ai APL din toate raioanele din nordul țării, a fost organizată de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în localitățile Bălți, Drochia, Soroca, Dondușeni și Edineț. Astfel, în cadrul celor șase sesiuni de informare, dintre care ultima în format online, specialiștii ADR Nord au pus la dispoziția APL informații relevante despre etapele concursului de proiecte, condițiile de eligibilitate, măsurile de finanțare, limitele de alocări, modalitatea de depunere etc.

Specialiștii ADR Nord i-au asigurat pe participanții la sesiunile de informare de sprijin pe tot parcursul desfășurării noului concurs de proiecte și i-au îndemnat să se implice activ în dezvoltarea regiunii.

Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, ediția 2024, se desfășoară în contextul implementării prevederilor Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, Hotărârii Guvernului nr. 40/2022 cu privire la aprobarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Republicii Moldova pentru anii 2022-2028 și în temeiul deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale nr. 7/24 din 21.06.2024.

În cadrul apelului vor fi eligibile proiecte conform următoarelor măsuri de finanțare:

  • Măsura 1.1 – Valorificarea infrastructurilor de afaceri;
  • Măsura 1.3 – Sporirea atractivității turistice;
  • Măsura 2.3 – Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice;
  • Măsura 3.1 – Aprovizionare cu apă și sanitație.

Proiectele selectate în urma acestui concurs vor fi finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 10 milioane de lei, iar valoarea maximă – până la 60 milioane de lei. Contribuția FNDRL pentru un proiect înaintat de APL nu poate depăși 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. Totodată, beneficiarul va asigura cofinanțarea unui proiect în proporție de minim 10%.

Termenul-limită pentru depunerea notelor conceptuale ale proiectelor în platforma mrdp.midr.gov.md30 iulie 2024, ora 17:00.

Detalii despre Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, ediția 2024, se găsesc AICI.

Împreună construim Moldova Europeană!

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase