Prima   -  Noutăți - Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc miercuri, 3 iulie, în ședință ordinară la Bălți

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc miercuri, 3 iulie, în ședință ordinară la Bălți

28.06.2024   213 accesări  

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și o instruire pentru consilierii regionali. Întrunirea va avea loc miercuri, 3 iulie 2024, cu începere de la ora 10.00, în incinta noului sediu al ADR Nord (str. Independenței, nr. 26).

În cadrul ședinței, va fi prezentat raportul de progres privind implementarea Programului Operațional Regional Nord (2022-2024) în perioada ianuarie-iunie 2024. În partea a doua a ședinței, va avea loc o sesiune de instruire despre rolul și responsabilitățile CRD Nord în domeniul dezvoltării regionale. Subiectele instruirii vor fi axate pe aspecte privind planificarea și programarea regională, implementarea și monitorizarea post-implementare a proiectelor de dezvoltare regională.

Agenda ședinței CRD Nord se găsește mai jos, la rubrica „Fișiere anexate”.

Ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a V-a a avut loc în data de 25 aprilie 2024, la Bălți. CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 34 de membri, fiind alcătuit din 11 președinți de raioane și primarul mun. Bălți, care sunt desemnați din oficiu; 12 primari delegați de asociația primarilor din fiecare raion din cadrul regiunii de dezvoltare / mun. Bălți; 5 reprezentanți ai sectorului privat și 5 reprezentanți ai societății civile, selectați conform procedurii stabilite de autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase