Prima   -  Noutăți - La subzona Soroca a ZEL „Ungheni-Business” avansează lucrările de construcție-montaj a infrastructurii tehnico-edilitare

La subzona Soroca a ZEL „Ungheni-Business” avansează lucrările de construcție-montaj a infrastructurii tehnico-edilitare

26.06.2024   263 accesări  

În municipiul Soroca avansează lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere (ZEL) «Ungheni-Business»”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de ADR Nord.

Miercuri, 26 iunie, reprezentanții ADR Nord au inspectat șantierele de la subzona Soroca a ZEL „Ungheni-Business”, unde au avut întrevederi cu părțile implicate în implementarea proiectului.

În prezent, la ZEL „Ungheni-Business” din Soroca sunt în plină desfășurare lucrări de construcție a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha.

Crearea și dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL „Ungheni-Business” mai presupune executarea unor lucrări de construcție-montaj precum construcția sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m și montarea liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m.

Pentru realizarea lucrărilor planificate în cadrul acestui proiect de dezvoltare urbană au fost semnate trei contracte de antrepriză, în valoare totală de 24,7 mil. lei, contribuția locală fiind de 10% din valoarea contractelor.

Rezultatele proiectului vor contribui la crearea unei platforme economice pentru populația economic activă din municipiul Soroca și din regiunea proximă.

În prezent, ADR Nord implementează șapte noi proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană, finanțate din sursele FNDRL.