Prima   -  Noutăți - La Glodeni a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate

La Glodeni a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate

07.06.2024   681 accesări  

Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni va oferi acces la prestarea serviciului de epurare pentru circa 8.600 de locuitori ai orașului.

Lucrările de construcție și montare a noii stații de epurare din orașul Glodeni, precum și lucrările de construcție-montaj a 3 km de rețele de canalizare gravitaționale, a 1,7 km de rețele de canalizare sub presiune și renovarea unei stații de pompare a apelor uzate au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Vineri, 7 iunie curent, a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Reprezentanți ai ADR Nord, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, responsabili de construcția și montarea sistemului de apeduct și specialiști în domeniu s-au întrunit în cadrul unei ședințe în incinta Consiliului Raional Glodeni, unde au fost puse în discuție calitatea și volumul lucrărilor executate în cadrul proiectului.

Stația de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni constă din patru reactoare biologice moderne, cu debitul total de 240 m3/zi. Lucrările de construcție-montaj au fost executate în perioada septembrie 2022  mai 2024.

Valoarea totală a proiectului „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni” constituie 18,56 mil. lei, din care 16,71 mil. lei  alocate din sursele FNDRL. Contribuția locală constituie 1,85 mil. lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea totală a proiectului. Proiectul a fost depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase