Prima   -  Noutăți - Antreprenoare din nordul Moldovei, interesate de experiența Estoniei în managementul financiar și marketing

Antreprenoare din nordul Moldovei, interesate de experiența Estoniei în managementul financiar și marketing

29.05.2024   682 accesări  

Un grup de antreprenoare din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a participat, în perioada 20-25 mai 2024, la o vizită de studiu în Estonia, unde au aflat informații relevante despre cum să gestioneze o afacere mică și cum să folosească oportunitățile de e-marketing într-un mediu global de piață deschisă.

Antreprenoarele din Moldova au vizitat o serie de afaceri locale în regiunea Harju și în orașele Tartu și Tallinn, precum și Universitatea Estoniană de Științe ale Naturii cu sediul în orașul Tartu, unde au descoperit informații relevante despre experiența de e-marketing a antreprenorilor din Estonia rurală.

Partenerii din Estonia și-au propus să contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor și tinerilor din Moldova rurală prin creșterea abilităților și cunoștințelor acestora despre cum să creeze o afacere mică și cum să funcționeze cu succes în calitate de antreprenor într-un mediu global de economie de piață deschisă, folosind oportunități de e-marketing.

Această vizită de studiu în Estonia a avut loc în cadrul proiectului „Facilitarea transferului de cunoștințe pentru femei și tineri din mediul rural al Republicii Moldova cu privire la lansarea afacerilor și activitatea de e-comerț”, finanțat de Asistența Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Estonia și implementat de Universitatea Estoniană de Științe ale Naturii și Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În luna martie curent, cu sprijinul Estoniei, 50 de mici antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord au învățat în cadrul unui training desfășurat la Bălți cum să aplice modele inovative de business în promovarea produselor și serviciilor. Evenimentul a reunit 50 de mici antreprenori din nordul țării, în mare parte femei și tineri din mediul rural. Participanților la training li s-a oferit câte un exemplar al cărții „Crearea planului de afaceri și începerea comerțului electronic pentru afacerile mici din mediul rural”, editată în cadrul proiectului. Versiunea electronică a publicației este disponibilă pe site-ul ADR Nord.

Anterior, prin intermediul Centrului Estonian de Cooperare pentru Dezvoltare Internațională (ESTDEV), Estonia a sprijinit micile afaceri rurale din nordul Moldovei în cadrul a patru proiecte, printre care proiectul „Instruirea antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în domeniul management financiar și marketing” și proiectul „Ciclul de manuale pentru antreprenori și tinerii moldoveni din mediul rural. Manualul 3 – «Dezvoltarea produsului și marketing»”, în cadrul căruia a fost elaborat manualul „Marketing și dezvoltarea produsului”.

#FromThePeopleOfEstonia

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase